Nieuws
Home -  Nieuwe investering van een veegwagen bij BSV te Harelbeke

Nieuwe investering van een veegwagen bij BSV te Harelbeke

jul 17

Met enige trots delen wij u mee dat ons wagenpark is uitgebreid met een gloednieuwe veegwagen van het type Kobit K8, gemonteerd op een MAN chassis van 19 ton. Hiermee beogen wij in eerste instantie onze eigen terreinen en toegangswegen te onderhouden maar is het daarnaast ook de bedoeling om deze veegwagen in te zetten op verhuurbasis.

Deze veegwagen biedt heel wat mogelijkheden die variëren van het gewone borstel veegwerk tot het vegen van zwaar vervuilde bestratingen.

Voor het gewone veegwerk is er een dubbele functie van de borstels aanwezig die gelijktijdig links en rechts kunnen vegen en is er vooraan ook een onkruidborstel gemonteerd die tot 0.8 m kan uitschuiven. Op deze manier kan een totale veegbreedte van 3.5 meter bereikt worden.

De achterbouw is voorzien van een poriënreiniger om zo de zwaardere vervuilingen zoals klei of vervuiling met kleverige materialen aan te pakken. De zuigbalk die het vuil opveegt beschikt over een heel hoge zuigcapaciteit van 100 liter bij 200 bar waardoor de veegwagen ook kan ingezet worden voor wegdekreiniging. Een ingenieus waterrecuperatiesysteem zorgt ervoor dat het opgezogen water gefilterd wordt en hergebruikt wordt voor de verneveling.

Kortom, propere wegen zijn de poort naar een propere toekomst binnen BSV!